Skoči na glavno vsebino

Jedilnik

Menus – Food Services – Atwater Elementary SD

PONEDELJEK   5. 5. 2025
MALICA: topljen sirček, kruh, čaj, sadje
KOSILO: obara z žličniki, sladica
POP. MALICA: sadni jogurt, prepečenec

TOREK  6. 5. 2025
MALICA: Ogrska salama, kruh, češnjev paradižnik – SHEMA, sok
KOSILO: testenine s tunino omako, solata
POP. MALICA: potička

SREDA  7. 5. 2025
MALICA: vanilijevo mleko, kruhov rogljiček
KOSILO: juha, čevapčiči, pražen krompir, zelenjavna priloga, solata
POP. MALICA: banana

ČETRTEK  8. 5. 2025
MALICA: prosena kaša, mleko PlanikaSHEMA
KOSILO: juha, pohan sir, kuhan krompir, zelenjavna priloga, solata
POP. MALICA: frutek

PETEK  9. 5. 2025
MALICA: marmelada, maslo, kruh, čaj, sadje
KOSILO: juha, riž z zelenjavno mesno omako, solata
POP. MALICA: gosti sok, mlečna štručka

Zaradi objektivnih razlogov si pridružujemo pravico do spremembe jedilnika.

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.

Orodna vrstica za dostopnost