Skoči na glavno vsebino

Polni navdušenja, nekateri z nasmehom, nekateri zaspani in s kakšno s solzo v očeh, smo se odpeljali z avtobusom proti morju. Veš čas smo veselo klepetali in se veselili novih doživetij.

Prva malica na poti nam je dala energijo, da smo lažje preživeli preostanek poti. Kmalu se je zaslišalo: »MORJE!«. Le še nekaj kilometrov vožnje in že smo prispeli na Debeli rtič. »Poglej, če imaš vse! Vzemi svoj kovček in se umakni!«, so bile prve besede učiteljic.

Sledilo je nekaj prostih minut in že je napočil čas za odhod k morju, raziskovanje obale in risanje znakov za na vrata sobe. Sledila je delitev v plavalne skupine, nekaj pravil in prvi skok  v bazen. Pestro dogajanje prvega dne se je nadaljevalo z lovom na skriti zaklad, ki se je končal z lovom na »izgubljene« učence, ki so si vzeli čas za reševanje nalog. Sledila je razglasitev rezultatov in težko pričakovana večerja, ki je poskrbela za polne želodčke in novo dozo energije. Da ne bo kdo rekel, da smo samo uživali in nič delali, smo imeli tudi nekaj pouka.

Večer smo zaključili z vrhuncem, z ogledom serije Skrito v raju, ki jo večina petošolcev redno  spremlja. Peščica učencev pa je raje zaigrala kakšno partijo kart.

Video:https://video.arnes.si/watch/fqgd2k91x0zc

Zdaj pa lahko noč.

Zapisala Saša Babšek

Dostopnost