Skoči na glavno vsebino

Sicer novička ni prav sveža, a vseeno bi radi spomnili, da se je pred prvomajskimi počitnicami, na četrtkov popoldan, v jedilnici naše šole zbralo veliko število starih staršev, tet ali stricev naših učencev od 1. do 5. razreda, ki so jih povabili na medgeneracijski dogodek – tombolo.

Za dobro organizacijo, program in vodenje so poskrbeli učenci krožka prostovoljcev z mentorico Matejo Maretič in članice Upravnega odbora Šolskega sklada.

Dvorana se je kaj kmalu zapolnila do zadnjega prostega omizja in stola, kjer so vsi udeleženci po tihem upali, da bo prav njihov kartonček s števili morda dobiten oz. prvi izpolnjen.

Po nekaj izžrebanih številih, je bila nagrajena učenka Neja Levpušček iz 3. razreda, ki je s kartončkom dokazala, da ima dobitno 1. vrstico in si temu primerno izbrala nagrado, ki ji je narisal širok nasmeh in zadovoljstvo.

Žreb pod okriljem deklet prostovoljk, ki obiskujejo 6. razred, se je nadaljeval in prav kmalu je bila dobitna oz. nagrajena učenka iz 2. razreda, in sicer Nuša Maver, ki je imela prva izpolnjeno 2. vrstico na kartončku in se za svoje omizje k starim staršem prav tako ponosno vrnila z izbrano nagrado.

Dogodek in s tem napetost pri žrebu številk se je stopnjevala. Le kdo bo prvi imel “pokrita” vsa števila na svojem kartončku? Pri žrebu oz. črtanju številk na plakatu so prostovoljkam pomagali nekateri stari starši, kot tudi učenci, ki so se ojunačili in stopili na oder.

Kmalu pa je prav iz ospredja, ponosno svoj kartonček z vsemi izžrebanimi števili, dvignil Val Praš Šterk. Kartonček je bil natančno pregledan s strani učiteljice Mateje in potrdila je, da so bila vsa Valova števila na kartončku izžrebana in je s tem osvojil tombolo. Val si je izmed vseh ponujenih nagrad izbral pravšnjo zase, pa tudi za svoji dve noni oz. babici, ki ju je povabil na ta dogodek.

S tem pa tombola še ni bila zaključena – prav vsi učenci, ki so na ta dan prišli s svojimi starimi starši, tetami ali strici, so si lahko izmed številnih ponujenih in raznovrstnih nagrad izbrali sebi najljubšo in tako odšli domov zadovoljni, nasmejani in mislimo, da s prav lepimi spomini na ta dogodek.

Tudi članice v Upravnem odboru Šolskega Sklada in učiteljica Mateja Maretič s prostovoljkami lahko rečemo, da smo bile nad takšnim odzivom učencev in njihovih sorodnikov pozitivno presenečene in upamo, da bo tudi naslednji dogodek tombole obiskan v tolikšnem številu.

Hkrati pa se iz srca zahvaljujemo za vse prostovoljne prispevke, ki ste jih namenili v Šolski sklad Osnovne šole Dušana Muniha Most na Soči.

Zapisala Andreja Klobučar

Dostopnost