Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 6. 5., so se učenci, ki so vseh devet let sodelovali pri slovenski bralni znački, udeležili nagradnega izleta. Zlato slovensko bralno značko je letos osvojilo dvanajst učencev naše šole.

Tega prijetnega majskega dopoldneva so se odpeljali v Tolmin in se skupaj z zlatimi bralci iz OŠ Franceta Bevka Tolmin odpravili v Kamp Gabrje, kjer je zanje nastopil slovenski pisatelj Andrej Predin.

Pisatelj in urednik Andrej Predin je odraščal Mariboru, v Ljubljani študiral biologijo, ki jo je zatem nekaj let tudi poučeval, v času študija leto dni preživel na Kitajskem, potoval od Tibeta do Hongkonga in raziskoval naravo ter po vrnitvi v Slovenijo izdal prvenec Na zeleno vejo. Leta  2023 je prejel desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, za knjigo Arlan pod preprogo. Z ganljivo zgodbo o begunskem dečku, ki je nemočen obležal na obali Večnega morja, je tudi našem bralcem sporočil, da se z drznostjo, s pogumom, pravičnostjo in verjetjem vase vse še lahko spremeni na bolje in veselje premaga strah.

Sledila je pogostitev s slastnim burgerjem in druženje z vrstniki.

Čestitke vsem zlatim bralcem za vztrajnost in ostanite zvesti knjigi tudi naprej v življenju!

Zapisala Tina Stare

 

Dostopnost