Skoči na glavno vsebino

Si pripravljen na polet?
Veš, šola je en svoj svet,
nudi nam neprecenljiv razgled.

S sošolci in znanjem
še prijetnejši bo tvoj let,
če le z nasmehom ti, pilot,
pripravljen si letet.

Na Podružnični šoli Dolenja Trebuša so v šolsko leto 2023/2024 novim dogodivščinam naproti poleteli štirje – dve prvošolki in dva prvošolca.

Glasbeno obarvan sprejem so jim pripravili kar ostali učenci, ki so ob petju, plesu in igranju na orffova glasbila prikazali spretnosti, ki so jih v lanskem letu urili tako pri pouku kot tudi pri interesnih dejavnostih na šoli. Posebno dobrodošlico sta jim izrekla tudi Lili in Bine, čebelici, ki se bosta z njimi učili, igrali, kakšno ušpičili, predvsem pa jih spodbujali in motivirali skozi celotno šolsko leto. Ob sprejemu so prejeli posebno priznanje, rumeno rutico, ki bo skrbela za njihovo varno udejstvovanje v prometu, ter stekleničko z njihovim imenom in logotipom šole.

Ob presenečenju so se nam pridružili še vrtčevski otroci. Program je namreč popestrilo Miškino gledališče s predstavo Čarobna mineštra, med katero smo peli, plesali in se krohotali. Prav s tem smo pomagali nesrečni pikapolonici, z le petimi pikami, pridobiti sestavine za mineštro dobre volje. Če je čarobna jed delovala, pa prek fotografij presodite kar sami. Prava sreča, da jo je vsak izmed nas dobil tudi za domov. Tako smo spoznali, da imamo srečo vedno pri sebi.

Še srečnejši so bili obrazi kar 31 učencev, toliko jih namreč v letošnjem letu obiskuje našo podružnično šolo, po sladkanju s čokoladno torto.  Ob koračnici in špalirju so prvošolci odkorakali raziskat še svojo učilnico, kjer jih je pričakal že prvi izziv – skok preko zlatega traku. Tako so v prvi razred uspešno in nasmejano skočili Gaja, Julijan, Kris in Zoe-Selene. Le oglejte si jih.

Tudi vsem vam želimo, da bi bilo šolsko leto poskočno in polno doživetih poletov.
Če pa vam kdaj na poti zmanjka dobre volje, kar k nam po preizkušen recept pridite.

Zapisala Veronika Gregorčič

Dostopnost