Skoči na glavno vsebino

Za našo šolo je to prav poseben dan, saj smo vendar Vodna šola. Veliko različnih aktivnosti nas tako usmerja v en cilj; obeležiti dragocenost in pomembnost vode.

Dan smo začeli malo drugače, saj se je prvo šolsko uro po učilnicah razlegla prava radijska oddaja o vodi. Posneli so jo naši učenci 6. in 9. razreda z mentorico Matejo Maretič in Martino Kozorog Kenda. Odvrtela se je tudi na Alpskem valu, prav na ta dan.

Oddaji lahko prisluhnite v spodnjem posnetku!

Razredniki so v svojih razredih izvedli ankete o navadah pitja vode. Rezultate so prikazali na šolski oglasni deski.

Učilnice pa so postale bogatejše za plakate, ki nas opominjajo k pitju vode.

9. razredi so v ponedeljek izvedli analizo vode z mentorico Agnes Kozorog in ugotovili, da je večina okoliških voda primerna za pitje.

Na PŠ Dolenja Trebuša smo v akcijo poslali vodne detektive, ki so izdelali plakat z naslovom: »Kako varčujemo z vodo? Vsaka kapljica je pomembna«. Izobesili smo ga na oglasni deski pred podružnično šolo in zavest o varčni porabi vode širili naprej.

Tudi kosilo je bilo drugačno. Učenci so si lahko postregli z osvežilnim napitkom s koščki sadja, brez sladkorja. Zelo jim je teknil!

Ob 18.00 pa je v knjižnici Cirila Kosmača Tolmin poteka okrogla miza z naslovom: Bodi sprememba. Naša šola se je predstavila z likovnimi izdelki in dejavnosti, ki jih izvajamo v sklopu Vodne šole ter smo na ta način korak k spremembam.

Razstavo likovnih izdelkov učencev ste si lahko ogledali v zgornjem nadstropju knjižnice Cirila Kosmača Tolmin.

Oddajo so pripravili: Matic Fortunat, Jaka Kofol, Anuška Gruden, Larisa Peršič, Sophia Mulič

Posnetek oddaje

Zapisala: Veronika Rutar

Dostopnost