Jedilnik

ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMBE JEDILNIKA.

 

PONEDELJEK

30.1.

Malica črn kruh (1-pšenica, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 13), topljen sirček (7), korenček – SHEMA, čaj sadje 
Kosilo zelenjavna mineštra (9), zapečena polenta z moskarpone sirom (7),  zelenjavna omaka

TOREK

31.1.

Malica polnozrnat kruh (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), maslo (7), marmelada, čaj
Kosilo zel. juha z lečo (9), puranji zrezki v omaki, zdrobova priloga (1-pšenica) mešana solata

SREDA

1. 2.

Malica koruzni kosmiči (1- pšenica, 5, 6), navadni jogurt kmetije Kramar(7) – SHEMA,, sadje
Kosilo jota, sladica (1- pšenica, 3, 7)

ČETRTEK

2. 2.

Malica hot dog (1-pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13), sveža zelenjava, čaj
Kosilo grahova  juha s kroglicami (1-pšenica, 3, 9), tortelini z ragujem(1-pšenica, 3, 7) rdeča pesa s koruzo   

PETEK

3. 2.

Malica črna žemlja (1- pšenica, 3, 6, 7, 8, 11, 13),  ogrska salama , kumarice (10), čaj, sadje 
Kosilo zel. juha z lečo (9), ocvrt sir (1-pšenica, 3, 7), pražen krompir, zel. priloga, mešana solata  

 

 

Snovi ali proizvodi, ki skladno z določili uredbe (EU) št. 1169/2011 povzročajo alergije ali preobčutljivost.

 

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:
    • glukoznih sirupov na osnovni pšenice, vključno z dekstrozo;
    • maltodekstrinov na osnovi pšenice;
    • glukoznih sirupov na osnovi ječmena;
    • žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
  2. Raki in proizvodi iz rakov.
  3. Jajca in proizvodi iz jajc.
  4. Ribe in proizvodi iz rib:
    • ribja želatina, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
    • ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporabljajo kot sredstvo za bistrenje piva ali vina.
  5. Arašid (kikiriki) in proizvodi iz arašidov.
  6. Zrnje soje in proizvodi iz soje, razen:
    • popolnoma rafiniranih sojinih olj in maščob;
    • naravne zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
    • rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
    • rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja.
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo), razen;
    • sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
    • laktitola.
  8. Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih. V to skupino se ne šteje oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate (vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora).
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje.
  10. Gorčično seme ali proizvodi iz njega.
  11. Sezamovo seme ali proizvodi iz njega.
  12. Žveplov dioksid ali sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2.
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega.
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.
Dostopnost