Skoči na glavno vsebino

Bralnice pod slamnikom so učence 6. razreda naše šole letos povabili v knjižnico Cirila Kosmača Tolmin v torek, 11. februarja 2020.

Srečanje s pisateljem Žigom X Gombačem in ilustratorjem Ivanom Mitrevskim je bilo v galeriji knjižnice. Povabilu nanj so se odzvali tudi učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid in učenci PŠ Kamno, ki so pripravili uvodno točko. V zgodovinski svet zgodb, med zmaje, gradove, mumije in egipčanske piramide sta avtorja popeljala učence z zgodbami iz svojih knjig in jih obenem v živo tudi ilustrirala. Predstavila sta pot knjige Zgodovina Slovencev v stripu od avtorja do bralca in odgovorila na vprašanja učencev o njunem življenju in ustvarjanju. Navdušena sta pohvalila Zgodovinske striponovice: Skifos, Rimska hiša in Mostarska miška, ki so jih izdelali učenci naše šole. Zabavno, igrivo in navdihujoče srečanje sta zaključila z ilustriranimi avtogrami učencem in se vpisala v knjigo gostov.

Po prireditvi so si učenci ogledali še razstavo Slovenska alpska arhitektura 2008-2018 in spoznali geografske značilnosti Tolminske kotline.

   



Zapisala: Martina Kozorog Kenda

Foto: Mirko Kavčič

 

Dostopnost