Skoči na glavno vsebino

Tak je bil naslov letošnje javne prireditve, ki so jo otroci vrtca in učenci PŠ Šentviška Gora posvetili pomladi in družinskim članom. Z lepimi vabili in plakati so na sončno nedeljo v dvorano na Gori privabili veliko obiskovalcev: staršev, starih staršev, drugih sorodnikov, sosedov in znancev. Dvorano so poleg scene polepšali še z likovnimi izdelki.
Učenci so se po uvodnem pozdravu predstavili z venčkom, spletenim iz pomladnih recitacij, pesmi ter glasbenih in plesnih točk.
Potem so oder prepustili mlajšim otrokom vrtca. Male peričice v lepih oblekicah so najprej pokazale, kako znajo prati, obešati in likati perilo, potem so povedali, kako spretne prstke imajo in zapeli o tem, kako pomagajo očetom, če potrebujejo njihovo pomoč. Obiskovalce so očarali s svojo prisrčnostjo.
Starejši vrteški otroci so povedali, koga imajo radi in kako staršem ter drugim domačim pomagajo. Najbolj zanimive so bile njihove izjave o tem, zakaj jim je doma lepo. Le to so tudi naslikali v hiškah in na duhovit način pokazali obiskovalcem, tako da so odprli okna. O tem, kako je, če imaš dom, se je v deklamaciji spraševal tudi mali medvedek. Povedali so še hudomušno pesmico o fantku, ki je mami predlagal, naj gre sama v vrtec, saj je sinko zadržan, ker bo doma nagajal cel dan.
Potem so spet nastopili šolarji s sklopom recitacij in pesmi o vseh, ki jih imajo radi. Seveda je bilo največ pesmi posvečenih mamam, a ugotovili so, da jih brez tatov ne bi bilo in da jim je tudi z njimi neizmerno lepo. Na račun so prišli tudi dedki in babice. Tudi ta del so dekleta popestrila s plesno točko. Posamezniki pa so se spet predstavili kot odlični pevci ali glasbeniki.
Program so z dvema pesmima obogatile pevke pevskega zbora Žarek, ki so se jim otroci zahvalili z rožicami. Z darilcem, ki so ga sami izdelali, so se zahvalili tudi zborovodkinji Marjetki Luznik in Rajku Velikonja, ki je poskrbel za ozvočenje.
Prireditev so šolarji zaključili z mislijo, da se bo v tej nagajivi pomladi sonce morda kdaj skrilo za oblake in predlagali, naj bomo takrat sonca drug drugemu, vrteški otroci pa so gibalno popestrili pesem Sonce Damjane Golavšek.
Otroci ter učiteljice in vzgojiteljice smo s čustveno obarvanim programom uspeli ogreti srca obiskovalcev, priklicati na njihove obraze pristne nasmehe in orositi marsikatero oko, zato smo bili deležni številnih pohval.
Za PŠ Šentviška Gora, učiteljice in vzgojiteljice

Dostopnost